top of page
smiley.png

LOSSE FLODDERS

WAT

LOSSE FLODDERS zijn korte sketches die zich kenmerken door zwarte humor en harde actie in een cinematisch jasje te steken.

Eigenwijze visuele humor vol referenties aan bekende films en popcultuur waarbij een sporadisch bloedbad niet wordt geschuwd.

LOSSE FLODDERS zijn korte harde klappen.

ACTIE

LOSSE FLODDERS besteedt qua productie in het bijzonder aandacht aan het uitwerken van de actiesegmenten en praktische effecten. Alles wat we op de set kunnen doen, wordt ook op de set gedaan. Props, squibs, explosies, martial arts, niets overtreft het echte werk en dat zie je ook terug in de acteertalenten en crew.

 

Op het gebied van praktische effecten kijken we graag naar onze buurlanden zoals Denemarken (Anders Tomas Jensen - Adam's Aebler), België (Koen Mortier - Ex Drummer), Groot-Britannië (Rik Mayall/Adrian Edmundson - Young Ones/Bottom) en Edgar Wright - Spaced/Cornetto trilogie). Onze ambitie is om met de uitwerking van dit soort sequenties uiteindelijk met de top mee te draaien.

HUMOR

De LOSSE FLODDER sketches zijn qua stijl sterk beinvloed door de filmmakers die ons inspireren, in het bijzonder Edgar Wright en Anders Tomas Jensen gecombineerd met een verboden liefde voor foute blockbusters. Voor de liefhebbers vallen er dan ook veel referenties en easter eggs te ontdekken.

De humor van LOSSE FLODDERS is niet altijd even subtiel.

Er valt her en der een maatschappijkritische noot en nuance te ontdekken, maar het hoofddoel is entertainen met een compromisloze grap en een wel afgemeten explosie. Maar dit zijn geen segmenten om half uit te voeren, wie A zegt moet ook pocalyps zeggen. 

Tijdens screenings zijn we er gelukkig achter gekomen dat velen deze melange van humor en actie waarderen. Dat sterkt ons om de formule verder te ontwikkelen om zo voor de liefhebbers iets memorabels te creëren.

 

WIE

Wij zijn OOCHOO, in het dagelijks leven houden we ons bezig met producties voor allerlei bedrijven en instanties, verhuren we onze green screen studio en werken we freelance als editor, cameraman en regisseur voor verschillende AV bedrijven en omroepen.

Zijdelings produceren we in onze eigen tijd korte fictie, vaak in de vorm van sketches waarin zwarte humor wordt gecombineerd met actiescènes. In de loop der jaren is er een collectief ontstaan van zowel jonge als ervaren professionals die dit ook graag maken. We zijn naast het kernteam daarom vaak met een wisselende cast en crew op de set. Hieruit is een divers netwerk ontstaan dat goed op elkaar is ingespeeld.

 

De kwaliteit van deze no budget projecten is in de loop der jaren samen met de cast en crew meegegroeid en de ambities worden groter. We denken dat we over de linie veel kwaliteit kunnen winnen door het netwerk verder te verbreden en betaalde professionals op alle kernposities van de productie in te zetten. We zijn dus op zoek naar een samenwerking om de sketches naar een hoger niveau te tillen.  

SNERT

SNERT
De Zaag

De Zaag

01:40
Video afspelen
Siberisch Waterboarden

Siberisch Waterboarden

00:57
Video afspelen
Oochoo - Executie

Oochoo - Executie

03:11
Video afspelen

OPZET

LOSSE FLODDERS zijn losstaande sketches bedoeld voor een jong publiek op een online platform, eventueel opgenomen in een ander programma. Het zijn volledig op zichzelf staande korte films varierend van 30 seconden tot grofweg 3 minuten.

Er liggen meerdere uitgewerkte scripts op de plank in afwachting van het verlossende budget, hieronder drie synopsissen die wij graag zouden uitwerken. 

Bij de pilot van LOSSE FLODDERS gaan we uit van betaalde professionals in het kernteam om de kwaliteit te waarborgen, gecombineerd met vrijwilligers en lowbudget oplossingen om de kosten minimaal te houden. Om het rendement zo hoog mogelijk te houden neemt OOCHOO zelf buiten de begroting de pre- en postproductie onder de hoede.

DE KRAKEN (60 sec) begroting

Een knoestige kapitein staat aan het roer van een piratenschip. Er zijn kanonschoten te horen op de ruwe zee. De kapitein trekt zijn buidel van zijn riem en tilt deze heldhaftig op. “W’lease the Kraken!”. De eerste matroos kijkt hem gevreesd aan. “Ar-Are you sure cap?” De kapitein zet zijn meest boze blik op en trekt met zijn andere hand zijn zwaard. “WE LEASE THE KRAKEN!”. Alle piraten op het dek heffen hun wapens en drinkgerij. “YARR!!” 

De eerste matroos staat aan een verhuurbalie gelijk aan een autoverhuurder op een vliegveld. De verhuurder wijst met zijn haak op een document. “Ye sign here, here and… here.” Gerommel van het monster is op de achtergrond te horen. De zak met dukaten wordt richting de verhuurder geschoven en er komt een oude, gouden sleuten teruggeschoven. De 2 haken van de mannen schudden de hand. “YARR!” De balie toont de neonletters “Rent-A-Krak”.

PAY TO WIN (90 sec) begroting

Een zwaarbewapende tactische eenheid sluipt door een moeras grenzend aan een militant kamp. Ze bestuderen met infraroodkijkers de vijand en bespreken de tactiek om het geluidloos in te nemen. Plotseling explodeert het hoofd van een van de militanten. De leider van de tactische eenheid kijkt om zich heen, maar niemand van zijn team schoot. Uit de bosjes schiet Ferry, de pay to win soldaat met een ghillie suit van eurobiljetten en een gouden sniper. Met een oase van glitter en regenbogen schiet hij 360-no-scopend met onnatuurlijk snelle bewegingen alle vijanden kansloos overhoop. De teamleider ziet het met lede ogen toe. Ze hebben gewonnen, maar zo is er niets meer aan. De eenheid wil eigenlijk niet meer met Ferry samenwerken. Op de achtergrond teabagged Ferry de pay to win soldaat zijn laatste slachtoffer.

EXECUTIE (180 sec) begroting

Twee gangsters staan op het punt een getuige te executeren die zij in een opwelling de locatie van hun geheime drugslab hebben verklapt. De onschuldige man smeekt voor zijn leven en ze vinden het eigenlijk wel zielig. Om de situatie anders op te lossen besluiten ze te proberen zijn geheugen te wissen, zoals ze het ook ongeveer in een film hebben gezien. Na veel overpeinzingen over welk deel van het brein het geheugen behuisd en hoe je dit zo subtiel mogelijk met een shotgun verwijderd geven ze hem een onredelijk harde (maar welgeplaatste) chirurgische klap met de kolf. 

De getuige ontwaakt ‘s ochtends en de twee gangsters kijken nieuwsgierig of het heeft gewerkt. De getuige heeft een flinke beschadiging. Hij is aanspreekbaar, maar volledig de weg kwijt over waarom hij daar is. In het enthousiasme over het succes verspreekt een van de gangsters zich en onthult per ongeluk opnieuw de locatie van het lab. Ze geven de getuige met een mild schuldgevoel nog een onredelijk harde klap met de kolf. 

De getuige ontwaakt de avond erna zwaar gehavend. Voorzichtig peilen de gangsters wat hij zich nog kan herinneren. De getuige is volledig catatonisch en kan alleen nog maar een kwijlend gelal uitbrengen. De gangsters feliciteren elkaar dat het gelukkig nog goed is gekomen. Het blijft toch mensenwerk.
 

NEEM CONTACT OP 

met de fabrikant

bottom of page