blikopen_alpha.png

WAT

SNERT zijn sketches die zwarte humor met een actievolle, cinematische insteek presenteren.

Een gladde pap met harde bonken.

SNERT is iets waar je van moet houden.

WIE

Wij zijn OOCHOO, in het dagelijks leven houden we ons bezig met AV producties voor allerlei bedrijven en instanties, verhuren we onze green screen studio en werken we freelance als editor, cameraman en regisseur.

Zijdelings produceren we samen met andere filmmakers in onze vrije tijd korte fictie, vaak in de vorm van sketches waarin zwarte humor wordt gecombineerd met actiescènes. In de loop der jaren zijn er veel professionals en enthousiastelingen aangehaakt die dit ook graag maken. Hieruit is een divers netwerk ontstaan dat goed op elkaar is ingespeeld. Hieronder een paar voorbeelden.

 

SKETCHES

SKETCHES
Oochoo - De Zaag

Oochoo - De Zaag

01:40
Video afspelen
Oochoo - Je Moeder

Oochoo - Je Moeder

01:06
Video afspelen
Oochoo - Lovmatch

Oochoo - Lovmatch

04:29
Video afspelen

 ACTIE

SNERT besteedt in het bijzonder aandacht aan het uitwerken van de actiesegmenten. Het creatief uitwerken van geweld in alle vormen en maten dragen wij een warm hart toe. We halen daarvoor inspiratie bij filmmakers uit onze buurlanden zoals Denemarken (Anders Tomas Jensen - Adam's Aebler), België (Koen Mortier - Ex Drummer), Groot-Britannië (Rik Mayall/Adrian Edmundson - Young Ones/Bottom en Edgar Wright - Spaced/Cornetto trilogie). Zeer verschillende makers met een gemene deler, de actie is voelbaar.

 

In het ontwerpen van geweld zitten creatieve mogelijkheden om de kijker mee te slepen en te verassen. Onze ambitie is om met de uitwerking van dit soort sequenties met de top mee te draaien. Een actiescene moet impact hebben en bovenal tastbaar zijn. Alles wat we op de set kunnen doen, wordt daarom ook op de set gedaan. Props, squibs, explosies, martial arts, niets overtreft echt contact en dat zie je ook terug in de acteertalenten en impact op de kijker.

Een klap moet je niet alleen zien, je moet hem voelen.

 HUMOR

De SNERT sketches zijn qua stijl sterk beïnvloed door de filmmakers die ons inspireren, gecombineerd met een verboden liefde voor foute blockbusters. Voor de liefhebbers vallen er dan ook regelmatig referenties en easter eggs te spotten.

Er zijn her en der maatschappijkritische noten en nuance te ontdekken, maar het hoofddoel is entertainen met een compromisloze grap en een wel afgemeten explosie. De absurde humor van SNERT is niet altijd even subtiel en kan een sporadisch bloedbad bevatten.

Tijdens screenings hebben we gelukkig ontdekt dat anderen deze melange van humor en actie ook waarderen. Dat sterkt ons om de formule verder te ontwikkelen.

MEER?

De kwaliteit van deze no budget projecten is in de loop der jaren samen met de cast en crew meegegroeid, maar de ambities worden groter. We hebben een stapel scripts die de potentie hebben echt iets moois te worden on hold  gezet, op zoek naar het juiste budget en platform om ze volwaardig uit te werken. We zijn dus op zoek naar een samenwerking om deze sketches naar een hoger niveau te tillen. Vandaar dit sappige blik, we hopen dat het jullie smaakt!
 

NEEM CONTACT OP 

met de fabrikant