WAT

SNERT kenmerkt zich door zwarte humor met een cinematische insteek te presenteren. Een gladde pap met harde bonken.

De SNERT sketches zijn qua stijl sterk beïnvloed door de filmmakers die ons inspireren, zoals het werk van Anders Tomas Jensen en Edgar Wright gecombineerd met een verboden liefde voor foute blockbusters. SNERT combineert alledaagse situaties en personages met  clichés uit deze films. Voor de liefhebbers zijn er dan ook vaak referenties en easter eggs te ontdekken. 

SNERT is iets waar je van moet houden.

WIE

Wij zijn OOCHOO, in het dagelijks leven houden we ons bezig met producties voor allerlei bedrijven en instanties, verhuren we onze green screen studio en werken we freelance als editor, cameraman en regisseur voor verschillende AV bedrijven en omroepen.

Zijdelings produceren we in onze eigen tijd korte fictie, vaak in de vorm van sketches waarin zwarte humor wordt gecombineerd met actiescènes. In de loop der jaren hebben we met zowel jonge als ervaren professionals mogen samenwerken die dit ook graag willen maken. We zijn naast het kernteam daarom vaak met een wisselende cast en crew op de set. Hieruit is een divers netwerk ontstaan dat goed op elkaar is ingespeeld.

 

De kwaliteit is in de loop der jaren samen met de cast en crew meegegroeid en de ambities worden groter. We denken dat we over de linie veel kwaliteit kunnen winnen door het netwerk verder te verbreden en daarmee professionals op alle kernposities van de productie in te zetten. We zijn dus op zoek naar een samenwerking om de sketches naar een hoger niveau te tillen.  

 ACTIE

SNERT besteedt qua productie in het bijzonder aandacht aan het uitwerken van de actiesegmenten en praktische effecten. Alles wat we op de set kunnen doen, wordt ook op de set gedaan. Props, squibs, explosies, martial arts, niets overtreft het echte werk en dat zie je ook terug in de acteertalenten en crew.

 

Op het gebied van praktische effecten kijken we graag naar onze buurlanden zoals Denemarken (Anders Tomas Jensen - Adam's Aebler), België (Koen Mortier - Ex Drummer), Groot-Britannië (Rik Mayall/Adrian Edmundson - Young Ones/Bottom) en Edgar Wright - Spaced/Cornetto trilogie). Onze ambitie is om met de uitwerking van dit soort sequenties met de top mee te draaien.

 HUMOR

Humor is een kwestie van smaak en die van SNERT is niet altijd even subtiel. Sommige sketches zijn vrij genuanceerd en breed toegankelijk, andere grappen zijn dan weer compromisloos grof en gewelddadig.

 

Er valt her en der een maatschappijkritische noot te ontdekken, maar het hoofddoel is entertainen met een ongenuanceerde grap en een wel afgemeten explosie. Tijdens screenings zijn we er gelukkig al wel achter gekomen dat we niet de enigen zijn die deze humor delen.

 

Smaken verschillen, SNERT mot je leren eten.

OPZET

Een SNERT aflevering bestaat uit een drieluik afgewisseld met kortere losstaande sketches. Elke sketch begint met een unieke titelkaart waarin snert wordt verwerkt. Een aflevering duurt 8 minuten en volgt de volgende opbouw.

  • Cold open

  • Wekelijks wisselende leader

  • Deel 1 van drieluik 

  • Losse sketch 

  • Losse sketch

  • Deel 2 van drieluik 

  • Losse sketch 

  • Losse sketch 

  • Deel 3 van drieluik 

  • Outro/ident 

 

SYNOPSIS AFLEVERING 1

NEEM CONTACT OP 

met de fabrikant